Бог да бие мојта мајка

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Бог да бие мојта мајка е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Бог да бие мојта мајка
Бог да бие мојта мајка [2х]
де мори Јано де, де, де
де мори душо де. [2х]
Што ме даде на далеку
на далеку, преку Вардар
да мори Јано де, де, де
де мори душо де. [2х]
Да не можам да се видам
нит со мајка нит со татко
де мори Јано де, де, де
де мори душо де. [2х]
Нит со мајка нит со татко
нит со браќа нит со сестри
де мори Јано де, де, де
де мори душо де. [2х]
Нит со браќа нит со сестри
нит со мојто прво либе
де мори Јано де, де, де
де мори душо де. [2х]

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни