Битола, мој роден крај

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
  Битола, мој роден крај
 
Битола, мој роден крај,
Во тебе сум роден,
За мене си рај.
Битола, мој роден крај,
Јас те сакам од срце, знај.
Битола, мој роден крај,
Јас те сакам, за тебе пеам.
Многу градови, села пројдов,
Како тебе Битола, нигде не најдов.
Битола, мој роден крај,
Јас те сакам од срце, знај.
Битола, мој роден крај,
Јас те сакам, за тебе пеам.
Еј, роден крај, кој би можел,
Збогум да ти рече, да не заплаче.
Битола, мој роден крај,
Јас те сакам од срце, знај.
Битола, мој роден крај,
Јас те сакам, за тебе пеам.