Билјана платно белеше

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Билјана платно белеше
на охридските извори.
Ми поминаа винари,
винари белограѓни.


"Винари белограѓани,
кротко терајте карванот,
да не ми платно згазите,
платното ми е даровно,
платното ми е даровно,
за свекор и за свекрва."


"Ако ти платно згазиме,
со вино ќе го платиме,
со вино ќе го платиме,
и бела лута ракија."


"Винари белограѓани,
не ви го сакам виното,
тук' ви го сакам лудото,
што напред тера карванот."