Прејди на содржината

А бре, Македонче

Од Wikibooks
А бре, Македонче,
Каде се спремаш?
Борба те чека,
Борба за слобода.
Нека разберат,
Крвави фашисти,
Македонско име,
Нема да загине.
Момци накитени,
Моми наредени,
В борба ми влагат.
Борба за слобода.

Надворешни врски

[уреди]