Ај што ми е мило ем драго

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ај што ми е мило ем драго е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Ај што ми е мило ем драго
Ај што ми е мило ем драго
млада партизанка да станам. [2x]
Збогум и проштевај роде мој
јас отидов во бој, бој, бој. [2x]
Млада партизанка да станам
во Пелистерска планина [2x]
кај дванаесет кладенци.
Збогум и проштевај роде мој
јас отидов во бој, бој, бој. [2x]
Таму си клетва зедовме
со фашисти да се биеме [2x]
слобода да добиеме.
Збогум и проштевај роде мој
јас отидов во бој, бој, бој. [2x]
Слобода да добиеме
за нашта Македонија. [2x]
Збогум и проштевај роде мој
јас отидов во бој, бој, бој. [2x]


Надворешни врски[уреди]