Ај да бегаме мори Васе

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ај да бегаме мори Васе е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Ај да бегаме мори Васе


Ај да бегаме мори Васе
ај да бегаме [x2]
в града Солуна [×2]


Там ќе најдеме мори Васе
там ќе најдеме [x2]
мома Спасија [x2]
болна легнала.


Ми повикала мори Васе
ми повикала [x2]
до три доктора
ми повикала до три доктора.


Први и вели мори Васе
од мерак лежи
втори и вели
тешко е болна. [x2]


Трети и вели мори Васе
трети и вели [x2]
јас ќе ја лекувам [x2]
и ќе ја земам.

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни