Ај да бегаме, мори Васе

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
АЈ ДА БЕГАМЕ, МОРИ ВАСЕ
Ај да бегаме, мори Васе,
Ај да бегаме,
Ај да бегаме в града Солуна.
Там ќе најдеме, мори Васе,
Там ќе најдеме,
Там ќе најдеме, мома Спасија,
Мома Спасија, болна легнала.
Ми повикала, мори Васе,
Ми повикала,
Ми повикала, до три доктора.
Први и вели, мори Васе,
Први и вели,
Први и вели-не се лекува,
Втори и вели-од мерак лежи.
Трети и вели, мори Васе,
Трети и вели,
Трети и вели-јас ќе ја лекувам,
Јас ќе ја лекувам и ќе ја земам

Надворешна врска[уреди]

Музика