Ајде што ти текна

Од Wikibooks

Ајде што ти текна е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Ајде што ти текна
Ајде што ти текна да побегнеш
на сабајле во зорите. [2х]
Ајде на сабајле во зорите
уште петли непропеани. [2х]
Ајде дали куќа не бендиса
или свекор или свекрва. [2х]
Ајде куќата е мошне арна
свекорот е кротко јагне. [2х]
Ајде свекорот е кротко јагне
а свекрва љута змија. [2х]
Ајде кабаетот е во момчето
мома легни, мома стани. [2х]

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни