Ајде поминувам заминувам

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ајде поминувам заминувам,
На бел камен починувам.
Ајде сал питувам, пропитувам,
Дека седи калеш Родна.
Ајде калеш Родна,
Калеш родна вапцарката.
Ајде да ми вапца мори,
Да ми вапца два бајраци.
Ајде еден зелен, еден зелен,
Еден зелен, другјо црвен.
Ајде зелиниот мори за на свадба,
Црвенијот за на бојот.

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Група Бапчорки