Ајде мори Стојно ле, мој соколе

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ајде мори Стојно ле, мој соколе
Ти виното мори не го пиеш,
Ај мори виновина ти мерисаш,
Не лудо жими мој братено,
Ајде мори сношти урва воѓеало,
Помина покрај мојта врата
Ајде мор ми се фати
Ми се фати мојто либе
Ми се истури мор виното
Ајде мор затова
Лудо ле море, мор затова,
Виновина море ти мерисаш.

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Група Бапчорки