Ајде жалај ме, Малино

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ајде жалај ме, Малино моме,
плакај ме,
Оти јас ќе одам, Малино моме, комита.
Ај низ таја, Малино моме,
Пирин Планина,
на кумитските, Малино моме, зборишта.
Ајде отиди, Малино моме, в градина,
ајде набери, Малино моме,
китка трендафил.
Ајде накити, Малино моме,
Делчев војвода
и неговата, Малино моме, верна дружина.

Надворешна врска[уреди]

Музика