Ајде дали знаеш, паметиш Милице

Од Wikibooks

Ајде дали знаеш, паметиш Милице е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Ајде дали знаеш, паметиш Милице
Ајде дали знаеш, паметиш Милице
кога си бевме малечки, де
кога си бевме малечки Милице
ај кога се двајцата љубевме.
Ај кога се двајцата љубевме Милице
во чичовото градинче, де
во чичовото градинче Милице
ај кај шарените цвеќиња.
Ај кај шарените цвеќиња Милице
трендафил цвеќе цутеше, де
трендафил цвеќе цутеше Милице
ај на скутот ти ми спиеше.
Ај кога те тебе целував Милице
лице ти беше спотнато, де
лице ти беше спотнато Милице
ај од очи оган ти фрлаше.

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни