Ај! В Македонија глас се чует

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ај! В Македонија глас се чует е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Ај! В Македонија глас се чует
Ај! В Македонија глас се чует
од нејзини сираци. [2х]
Ај! Душманите побеснале
колат, бесат се на ред. [2х]
Ај! Вие браќа Македонци
Вие славни јунаци. [2х]
Ај! Крв'о знаме да развејме
в македонски долини. [2х]
Ај! На знаме е напишано
„слобода или смрт”. [2х]
Ај! Нека чует и Европа
да робот се пробуди. [2х]
Ај! Македонија не се плаши
од нивниот јатаган.
Ај тој се фрлат како тигар
среде војски, јатаган.
Коса имам,ама ќелав сум
аџанак,баџанак
Сакам да се капам во море без вода
аџанак,баџанак
Богат сум ама немам пари
аџанак,баџанак
Да си го јадиш газот
аџанак,баџанак

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни