Ах љубов, пак љубов

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ах љубов, пак љубов е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Ах љубов, пак љубов
Ова момче ме моли бре
со тие очи
со тие очи бадемлии
а ти моме не ме гледај [2х]
лесно заспивај.
Рефрен
Ах љубов, пак љубов
без тебе не може
за очи бадемлии
кој болен не лежи.
Море момче многу сакаш бре
да не ти се слоши
сакаш ли да ме целиваш
итро моме ти насмеј се [2х]
појди со мене.
Рефрен
Море ќе ме молиш бре ти
лудо младо
ти без мене не можеш
Цел свет да шеташ [2х]
нема да најдиш
полично од мене.
Рефрен


Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни