Ако умрам ил загинам

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ако умрам ил загинам,
немој да ме жалите,
напијте се рујно вино
скршете ги чашите.
Рефрен:
Еј, верни другари,
песна запејте,
мене спомнете. х2
Ако умрам ил загинам,
поп немој да викате
вие на гроб да ми дојте,
оро да заиграте.
Рефрен
Ако умрам ил загинам,
ќе останат спомени.
Што сум лудо, лудовало
на младите години.
Рефрен