Ја излези стара мајко

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ја, излези стара мајко,
На пенџерето,
Па да видиш кој помина-
Умрев за него.
Ми помина Осман-бегот,
Мила мајчице,
Ми помина Осман-бегот-
Умрев за него.
Кај што оди-ветер вее,
Мила мајчице,
Кај што стои-сонце грее-
Умрев за него.
Ќе се турчам,ќе се грчам,
Мила мајчице,
Ќе се турчам, ќе се грчам-
Умрев за него.
Ќе го земам Осман-бегот-
Умрев за него.
Ќе ме носи во Охрида,
Мила мајчице,
Ќе ме носи во Охрида-
Умрев за него.
Ќе ме шета со кајчето
По езерото.

Надворешна врска[уреди]

Музика