Ја излези Ѓурѓо

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ја излези Ѓурѓо, ја излези сестро, ја излези Ѓурѓо на пенџере. Ај, ја излези Ѓурѓо на пенџере.

Да ги видиш Ѓурѓо, да ги видиш сестро, да ги видиш Ѓурѓо комитите. Ај, да ги видиш Ѓурѓо кoмитите.

Како одат Ѓурѓо, како одат сестро, како одат Ѓурѓо ред поред друг. Ај, ред поред друг, девет реда.

Напред оди Ѓурѓо, напред оди сестро, напред оди Ѓурѓо бајрактарот. Ај, бајрактарот Ѓурѓо, Јордан Пиперка.

Право одат Ѓурѓо, право тргат сестро, право одат Ѓурѓо за Прибилци. Ај, за Прибилци Ѓурѓо, кај мудурот.

Да ја платат Ѓурѓо, да ја платат сестро, да ја платат Ѓурѓо везијата. Ај, везијата Ѓурѓо тригодишна.