Јана мајка љуто колни

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Јана мајка џанам љуто колни
Јана мајка љуто колни
Што ме даде на далеку
На далеку преку Вардар (2 пати)
На далеку џанам у бегови
Да ми метам мајко рамни двори
Да ми метам мајко рамни двори
Аман, аман шимширови (2 пати)
Да не можам џанам да се видам
Да не можам да се видам
Нит со мајка нит со татко
Нит со мојто верно либе. (2 пати)

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни