Телеграма од Форин Офис, до дипломатскиот преставник на Велика Британија во Бари

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД ФОРИН ОФИС, ДО ДИПЛОМАТСКИОТ ПРЕТСТАВНИК НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ВО БАРИ

Бр.448

26 август 1944. И. 6.20 п.м. 27 август

1944.

Повторено до министерот резидент на централниот Медитеран - Казерта Бр. 489. Рим (Високиот комесар) Бр. 430.

Во врска со телеграмата на сер Н. Чарлс Бр. 25934 до мене [од 23 август: порака до Првиот министер од Антифашистичкото собрание на народното ослободување на Македонија.] Ве молам испратете прикладна потврда за прием.

FО 371 /43665 R 13150/12920/67