Список на глобално блокирани IP-адреси

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на сите моментални глобални блокови во дејство. Некои блокови се означени како месно оневозможени: ова значи дека тие важат за други страници, но месниот администратор решил да ги оневозможи на ова вики.

Пребарај глобален блок
(најнови | најстари) Погледајте (понови 50 | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).
 • 21:07, 23 јуни 2021: Wiki13 (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 31.221.137.253 (истекува на 30 јуни 2021 во 21:07 ч.) (Cross-wiki vandalism)
 • 16:58, 23 јуни 2021: Tegel (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 91.107.126.47 (истекува на 23 јуни 2022 во 16:58 ч., само анонимни) (Open proxy)
 • 16:57, 23 јуни 2021: Tegel (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 45.129.186.84 (истекува на 23 јуни 2022 во 16:57 ч., само анонимни) (Open proxy)
 • 16:35, 23 јуни 2021: Tegel (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 91.246.195.68 (истекува на 23 јули 2021 во 16:35 ч.) (Cross-wiki spam: spambot)
 • 15:19, 23 јуни 2021: Mardetanha (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 79.133.124.211 (истекува на 23 јуни 2022 во 15:19 ч.) (Open proxy: If you are affected by this block, please message us)
 • 14:22, 23 јуни 2021: Tegel (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 46.195.158.99 (истекува на 30 јуни 2021 во 14:22 ч.) (Long-term abuse)
 • 12:49, 23 јуни 2021: Sakretsu (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 122.155.174.47 (истекува на 23 јуни 2022 во 12:49 ч.) (Open proxy)
 • 11:55, 23 јуни 2021: علاء (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 74.7.165.190 (истекува на 23 декември 2021 во 11:55 ч.) (Open proxy)
 • 11:54, 23 јуни 2021: علاء (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 203.81.177.54 (истекува на 23 јуни 2022 во 11:54 ч.) (Open proxy)
 • 11:54, 23 јуни 2021: علاء (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 213.94.53.222 (истекува на 23 септември 2021 во 11:54 ч.) (Cross-wiki abuse)
 • 11:53, 23 јуни 2021: علاء (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 198.252.153.109 (истекува на 23 јуни 2022 во 11:53 ч.) (Open proxy)
 • 11:53, 23 јуни 2021: علاء (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 150.242.228.52 (истекува на 23 јуни 2022 во 11:53 ч.) (Cross-wiki abuse)
 • 11:52, 23 јуни 2021: علاء (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 212.247.11.153 (истекува на 23 јуни 2022 во 11:52 ч.) (Open proxy)
 • 11:52, 23 јуни 2021: علاء (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 31.125.215.135 (истекува на 23 септември 2021 во 11:52 ч.) (Long-term abuse)
 • 11:51, 23 јуни 2021: علاء (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 202.155.238.152 (истекува на 23 септември 2021 во 11:51 ч.) (Cross-wiki abuse)
 • 11:50, 23 јуни 2021: علاء (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 154.6.23.15 (истекува на 23 јуни 2022 во 11:50 ч.) (Open proxy)
 • 08:30, 23 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 2607:C600:0:0:0:0:0:0/32 (истекува на 23 април 2024 во 08:30 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- Unitas Global -->)
 • 02:09, 23 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 156.146.96.0/20 (истекува на 23 март 2024 во 02:09 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- Unitas Global -->)
 • 01:22, 23 јуни 2021: Hoo man (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 2405:201:200C:9040:0:0:0:0/64 (истекува на 23 декември 2021 во 01:22 ч.) (Cross-wiki spam: spambot)
 • 01:16, 23 јуни 2021: Hoo man (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 221.127.74.227 (истекува на 23 јули 2021 во 01:16 ч.) (Cross-wiki spam: spambot)
 • 01:13, 23 јуни 2021: Schniggendiller (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 2A02:810D:443F:EFC2:0:0:0:0/64 (истекува на 23 декември 2021 во 01:13 ч., само анонимни) (Long-term abuse)
 • 22:37, 22 јуни 2021: MarcoAurelio (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 195.114.1.115 (истекува на 22 јуни 2026 во 22:37 ч.) (Open proxy: <!-- repeat/extended abuse -->)
 • 19:13, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 2001:1938:0:0:0:0:0:0/32 (истекува на 22 декември 2023 во 19:13 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- StackPath -->)
 • 19:13, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 209.197.0.0/19 (истекува на 22 јуни 2023 во 19:13 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- StackPath -->)
 • 19:13, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 74.209.128.0/20 (истекува на 22 септември 2023 во 19:13 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- StackPath -->)
 • 19:13, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 69.16.128.0/18 (истекува на 22 мај 2024 во 19:13 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- StackPath -->)
 • 19:12, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 185.59.72.0/22 (истекува на 22 октомври 2023 во 19:12 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- Dora Telekomunikasyon Hizmetleri A.S. -->)
 • 19:12, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 95.128.56.0/21 (истекува на 22 октомври 2023 во 19:12 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- Dora Telekomunikasyon Hizmetleri A.S. -->)
 • 19:12, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 81.22.96.0/20 (истекува на 22 март 2024 во 19:12 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- Dora Telekomunikasyon Hizmetleri A.S. -->)
 • 19:12, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 185.126.34.0/24 (истекува на 22 јули 2023 во 19:12 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- Serverion -->)
 • 19:12, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 185.150.128.0/22 (истекува на 22 јануари 2024 во 19:12 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- Alastyr -->)
 • 19:12, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 2A10:A000:0:0:0:0:0:0/29 (истекува на 22 август 2023 во 19:12 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- PrivateVPN -->)
 • 19:12, 22 јуни 2021: Jon Kolbert (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 45.130.84.0/22 (истекува на 22 јуни 2023 во 19:12 ч.) (Open Proxy/Webhost: Contact stewards if you are affected. <!-- PrivateVPN -->)
 • 18:36, 22 јуни 2021: Wim b (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 45.134.252.0/23 (истекува на 22 декември 2021 во 18:36 ч.) (Open proxy)
 • 18:17, 22 јуни 2021: Martin Urbanec (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 80.208.65.82 (истекува на 24 јуни 2021 во 18:17 ч.) (Cross-wiki abuse)
 • 18:14, 22 јуни 2021: Martin Urbanec (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 2A02:A03F:F3E7:D00:808:5242:21CF:F8CB (истекува на 24 јуни 2021 во 01:14 ч.) (Cross-wiki abuse)
 • 17:22, 22 јуни 2021: Tegel (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 50.7.93.28 (истекува на 22 јуни 2022 во 17:22 ч., само анонимни) (Open proxy)
 • 16:55, 22 јуни 2021: Tegel (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 2001:18C0:781:5600:0:0:0:0/64 (истекува на 23 јуни 2021 во 23:55 ч., само анонимни) (Cross-wiki abuse)
 • 16:54, 22 јуни 2021: Tegel (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 50.7.142.179 (истекува на 22 јуни 2022 во 16:54 ч.) (Open proxy)
 • 16:41, 22 јуни 2021: Tegel (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 36.85.111.133 (истекува на 22 јули 2021 во 16:41 ч.) (Long-term abuse)
 • 10:08, 22 јуни 2021: Ruslik0 (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 160.16.135.22 (истекува на 22 јуни 2022 во 10:08 ч., само анонимни) (Long-term abuse)
 • 10:05, 22 јуни 2021: Ruslik0 (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 2405:201:200F:C1C4:0:0:0:0/64 (истекува на 22 јуни 2022 во 10:05 ч., само анонимни) (Long-term abuse)
 • 10:02, 22 јуни 2021: Ruslik0 (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 2600:1700:8FD0:2240:0:0:0:0/64 (истекува на 22 јуни 2022 во 10:02 ч., само анонимни) (Long-term abuse)
 • 01:02, 22 јуни 2021: MusikAnimal (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 91.245.254.0/24 (истекува на 22 јуни 2022 во 01:02 ч.) (Open proxy: If you are affected by this block, please message us)
 • 00:44, 22 јуни 2021: MusikAnimal (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 45.67.146.36 (истекува на 22 јули 2021 во 00:44 ч.) (Open proxy: If you are affected by this block, please message us)
 • 23:49, 21 јуни 2021: Stanglavine (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 185.174.159.0/24 (истекува на 21 јуни 2024 во 23:49 ч.) (No open proxies/Webhosts: please read the FAQ should you be affected <!--HostRoyale-->)
 • 20:38, 21 јуни 2021: Stanglavine (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 69.167.17.0/24 (истекува на 21 јуни 2024 во 20:38 ч.) (No open proxies: please read the FAQ should you be affected <!--phmgmt-->)
 • 20:38, 21 јуни 2021: Stanglavine (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 192.64.4.0/22 (истекува на 21 јуни 2024 во 20:38 ч.) (No open proxies: please read the FAQ should you be affected <!--phmgmt-->)
 • 19:33, 21 јуни 2021: Teles (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 105.29.225.171 (истекува на 21 јуни 2022 во 19:33 ч.) (Open proxy)
 • 19:31, 21 јуни 2021: Teles (meta.wikimedia.org) глобално го блокираше корисникот 45.157.215.232 (истекува на 21 јуни 2022 во 19:31 ч.) (Open proxy)
(најнови | најстари) Погледајте (понови 50 | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).