Следечки категории

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На страницава се наведени следечки категории што автоматски се пополнуваат од програмот на МедијаВики. Нивните називи можат да се сменат со измена на соодветните системски пораки во именскиот простор МедијаВики.

Следечка категорија Назив на пораката Критериуми за вклучување
Страници со прекинати врски до податотеки(3 С)broken-file-categoryСтраницата содржи неисправна податотечна врска (врска за вметнување на податотека што не постои).
Страници што користат дуплирани аргументи во повикувања на предлошки(1 К, 3 С)duplicate-args-categoryСтраницава содржи повикувања на предлошки кои се дупликати на аргументи, како што се {{foo|bar=1|bar=2}} или {{foo|bar|1=baz}}.
Страници каде е пречекорена длабочината на проширувањето(празна)expansion-depth-exceeded-categoryСтраницата ја надминува најголемата дозволена продорност на проширувањето.
Страници со премногу повикувања на парсер функции(празна)expensive-parserfunction-categoryСтраницата користи премногу оптоварувачки расчленувачки функции (како #ifexist). Погл. Manual:$wgExpensiveParserFunctionLimit.
Скриени категории(1 К)hidden-category-categoryКатегоријата содржи __HIDDENCAT__, што значи дека по основно не се прикажува во страниците.
Индексирани страници(празна)index-categoryСтраницата содржи __INDEX__ (и се наоѓа во именски простор кајшто ова е дозволено), па затоа се индексира од роботи, што инаку не би било.
Страници каде е надминат бројот на јазли(празна)node-count-exceeded-categoryСтраницата го надминува допуштениот број на јазли.
Неиндексирани страници(18 С)noindex-categoryРоботите не ја индексираат страницава бидејќи го содржи волшебниот збор __NOINDEX__ и се наоѓа во именски простор кајшто е дозволен.
Страници со небројчени аргументи за форматирање на бројки(празна)nonnumeric-formatnumСтраницата содржи небројчен аргумент за расчленувачката функција за форматирање на бројки.
Страници кои содржат изземени аргументи на предлошки(празна)post-expand-template-argument-categoryСтраницата е поголема од $wgMaxArticleSize по проширување на предложниот аргумент (нешто во тројни кадрави загради, како {{{Foo}}}).
Страници кадешто големината на вклучените предлошки е пречекорена(празна)post-expand-template-inclusion-categoryСтраницата е поголема од $wgMaxArticleSize по проширувањето на сите предлошки. Затоа, некои предлошки не се проширени.
Страници со занемарени наслови за приказ(1 С)restricted-displaytitle-ignoredСтраницата има занемарен {{DISPLAYTITLE}} бидејќи не е истоветен на нејзиниот стварен наслов.
Страници што користат = како предлошка(празна)template-equals-categoryСтраницава содржи {{=}} но ова вики не проширува на =. Неговата употреба е застарена; идна верзија на МедијВики ќе користи {{=}} како расчленувачка функција.
Страници со предложни јамки(празна)template-loop-categoryСтраницата содржи предложна јамка, т.е. предлошка која повторливо се самоповикува.
Страници каде е надмината продорноста на отслекувањето(празна)unstrip-depth-categoryСтраницата го ја надминува дозволената продорност на отслекувањето.
Страница каде е надмината големинската граница на отслекувањето(празна)unstrip-size-categoryСтраницата го ја надминува дозволената големина на отслекувањето.
Страници што користат Времеслед(празна)timeline-tracking-categoryСтраницава содржи ознака <timeline>
Страници со грешки во наводите(3 С)cite-tracking-category-cite-errorСтраниците во оваа категориај имаат грешки во употребата на ознаки за наведување.
Страници со грешки при истакнување на синтаксата(празна)syntaxhighlight-error-categoryСе појави грешка при обидот да се подвлече кодот вклучен во страницата.
Страници со застарени атрибути enclose(празна)syntaxhighlight-enclose-categoryСинтаксното истакнување на страницата користи затарена синтакса за enclose.
Страници со застарени ознаки source(2 С)syntaxhighlight-source-categoryСинтаксното истакнување на страницата користи застарени ознаки за source.
Страници со застарени партитурни атрибути(празна)score-deprecated-categoryОвие страници користат можности што ги дава додатокот „Партитура“ кои се застарени. Тие се: „override_audio“, „override_ogg“ и „override_midi“.
Страници со партитури(празна)score-use-categoryОвие страници го користат додатокот Score.
Страници со грешки при испис на партитура(празна)score-error-categoryСе јави грешка при исписот на исходот.
Стилски страници на Предложни стилови со грешки(празна)templatestyles-stylesheet-error-categoryСтилската страница на Предложни стилови има грешка.
Страници со грешки во Предложни стилови(празна)templatestyles-page-error-categoryСе јави грешка при обработката на ознаката <templatestyles/> на страницата.
Списоци за достава на Масовни пораки(празна)massmessage-list-categoryСтраницата е список за достава за додатокот Масовни пораки.
Податотеки без машински читлива лиценца(23 П)commonsmetadata-trackingcategory-no-licenseПодатотекава нема машински читлива лиценцна предлошка.
Податотеки без машински читлив опис(23 П)commonsmetadata-trackingcategory-no-descriptionПодатотекава нема машински читлив информативна предлошка, или пак не му е пополнето полето за опис.
Податотеки без машински читлив автор(23 П)commonsmetadata-trackingcategory-no-authorПодатотекава нема машински читлив информативна предлошка, или пак не му е пополнето полето за автор.
Податотеки без машински читлив извор(23 П)commonsmetadata-trackingcategory-no-sourceПодатотекава нема машински читлив информативна предлошка, или пак не е пополнето полето за извор.
Податотеки без машински читлив патент(празна)commonsmetadata-trackingcategory-no-patentПодатотекава нема машински читлива патентна предлошка.
Страници со грешки во математичките ознаки(празна)math-tracking-category-errorСтраниците во оваа категорија имаат грешки во употребата на математичките ознаки.
Страници со грешки во математичкиот испис(празна)math-tracking-category-render-errorСтраниците во оваа категорија имаат грешки во исписот на математичките ознаки.
Страници што користат хемиски ознаки во застарен формат(празна)math-tracking-category-mhchem-deprecationСтраниците во категоријава користат хемиски ознаки во застарен формат
Страници што користат математички ознаки во застарен формат(празна)math-tracking-category-texvc-deprecationСтраниците во категоријава користат математички ознаки во застарен формат
Страници со грешки во скриптата(празна)scribunto-common-error-categoryСе јави грешка при обработката на модулите во страницата.
Модули на Scribunto со грешки(празна)scribunto-module-with-errors-categoryМодулот содржи грешка.
Страници со неисправни својства(празна)unresolved-property-categoryВо категоријава се наведени страници што се повикуваат на својства од Википодатоци кои не можат да се пронајдат ниту по назнаката на својството, ниту по патписот.
Пренасочувања поврзани со предмет на Википодатоци(празна)connected-redirect-categoryВо категоријава се наведени пренасочувачки страници поврзани со предметот Википодатоци.
Страници со графикони(празна)graph-tracking-categoryСтраницава содржи ознака <graph>.
Страници со застарени графикони од Вега 1.0(празна)graph-obsolete-categoryОваа страница содржи ознака <graph> што треба да се поднови на верзија 2.
Страници со расипани графикони(празна)graph-broken-categoryСтраницава содржи ознака <graph> која се употребува неправилно.
Страници со карти(празна)kartographer-tracking-categoryОваа страница содржи карта
Страници со неисправни карти(празна)kartographer-broken-categoryОваа страница неправилно користи карта
Страници со волшебни врски за ISBN(3 С)magiclink-tracking-isbnСтраницава користи волшебни врски за ISBN. Погл. mediawiki.org за да дознаете како да ги преселите.
Страници со волшебни врски за барања за коментирање(празна)magiclink-tracking-rfcСтраницава користи волшебни врски за барања за коментирање (RFC). Погл. mediawiki.org за да дознаете како да ги преселите.
Страници со со волшебни врски за PMID(празна)magiclink-tracking-pmidСтраницава користи волшебни врски за PMID. Погл. mediawiki.org за да дознаете како да ги преселите.