ТЕЛЕГРАМА ОД ФОРИН ОФИС , ДО МИНИСТЕРОТ РЕЗИДЕНТ НА ЦЕНТРАЛЕН МЕДИТЕРАН – КАЗЕРТА

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД ФОРИН ОФИС, ДО МИНИСТЕРОТ РЕЗИДЕНТ НА ЦЕНТРАЛЕН МЕДИТЕРАН – КАЗЕРТА

Бр. 402 И. 9.40. 20

август 1944

20 август 1944.

Повторено до Бари бр. 423.

ВАЖНО

Во врска со телеграмата на Г-дин Брод бр.4649 [од 18 август: порака од Македонските партизани]. Ако Првиот министер се одлучи да одговори на оваа порака, јас би сакал тоа да биде во форма на едноставна благодарност. Нашата помош на партизанското движење не ги вклучува во никој случај, во сегашниот момент.Титовите шеми за автономна Македонија. Се друго.освен потврда за прием, може да ги охрабри локалните Македонци да веруваат дека нивните политички цели, одделно од нивниот отпор на непријателот, ја уживаат поддршката на владата на Неговото Височество.

FО 371/43665 P 12920/12929/67