Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 40

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД ФОРИН ОФИС ДО МОСКВА

Бр. 95 И. 10.55 п.м. 6 јануари 1945.

6 јануари 1945

Во врска со мојата телеграма бр. 4886 [од 27 декември: Македонско прашање] Дали презедовте акција?

FО 371/48 181/НР 00297 R 224/11/С